תהיתן פעם איך מוצר נולד?
יצא לכן לתהות איך פייסבוק התחילה? האם כל החברות מתחילות באותו מקום? מאיפה בכלל מתחילים?
אתן זוג חברות טובות שמחליטות להקים חברה עם הרעיון שלכן, אז מה הלאה מכאן, מאיזה שלב מתחילים?
השאלה הזו עלתה כבר לפני שנים והרבה אנשים ניסו להתמודד ולייצר מתודה שתעזור להתמודד נכון עם הרצון לבנות חברה. בדיוק עבור זה נוצר התהליך "מחזור חיים של מוצר".
זהו תהליך של ניהול ידע כדי להתמודד נכון עם האתגרים בהקמת מוצר מאפס. ניהול ידע יכול להיות ידע טקסטואלי (דרישות, אפיונים(, ידע גרפי )שרטוטים, מודלים), מאגרי נתונים ועוד. קיימות גישות שונות להגדרת השלבים והסדר המדויק משתנה בהתאם למוצר ולתעשייה, אך באופן כללי ניהול זה מתרחש כבר משלב הרעיון ועד השלב האחרון של תחזוק המוצר.
בפוסט היום נציג את השלבים הבסיסים אך קיימים תתי שלבים רבים שלא ציינתי כאן.
אז בואו נצלול לעומק ונבין מה הם השלבים המייצגים מחזור חיי מוצר טיפוסי;
הרעיון
זה הזמן לאמץ את כל המחשבה שלכן, לעוף על עצמכן, לפתח את הדמיון ולעצב את הרעיון שלכן, את הפתרון שלכן. משלב זה, הרעיון שלכן ייחשב המוצר שלכן
תהליך פיתוח המוצר:
הגיע הזמן לממש את המוצר, את תתחילו לחקור את השוק, להבין מי המתחרים, תגדירו דרישות, תאפיינו את העיצוב ותאמתו את הפתרון שלכן בשוק. כאן הופכים את האיפיון לפיתוח המוצר, שלב זה הינו המורכב ביותר ודורש בנוסף יכולות כתיבת קוד.
השקה:
ברכות! הגעתן לשוק, השקתן את המוצר החדש שלכן! בשלב זה אתן תוציאו גרסה ראשונה ובדרך כלל הגרסה הראשונית היא לא הגרסה השלמה והמלאה כדי ליעיל כמה שיותר את שלב הפיתוח. אתן תעסקו בשיווק, מכירה ואיסוף פידבקים.
שלב אחרון-שירות ותמיכה:
המוצר באוויר, מתחילים לזרום משתמשים (ומזומנים) כאן זה התקופה שאתן תשדרגו, תשפרו ותתמכו במוצר הקיים. כן, זהו השלב הסופי של מחזור החיים. לאחר ההשקה יהיה עליכן לתחזק את המוצר הקיים ,לתקן בעיות ולשדרג את הגרסאות הקיימות. חשוב להדגיש כי השלבים לא מבודדים ועובדים בסנכרון משותף של הנפשות הפועלות. השלבים חוזרים על עצמם ברזולוציות שונות בהתאם למתודת עבודה של החברה ונוספים הרבה תתי שלבים בדרך.
אז לסיכום, בואו נראה איך כל זה קרה בפייסבוק;
מארק צוקרברג בשלב הראשון, שלב הרעיון, ידע שהוא רוצה ליצור מערכת שתאפשר לסטודנטים בהרווארד "לדרג" זה את זה על בסיס הפרופילים שלהם, הוא המשיך לפתח את הרעיון ולאפיין את הפתרון שלו.
בשלב השני, שלב הפיתוח, היו לו את כל היכולות הנדרשות כדי להעלות גרסה ניסיונית של המיזם החדש- פלטפורמת מדיה חברתית.
בשלב השלישי, השקה, צוקרברג התחיל להבין שהאתר נחל הצלחה רבה בקרב הסטודנטים, ועד סוף אותה שנה האתר פעל ב30 אוניברסיטאות שונות!
שלב האחרון, תחזוק המוצר, העתיד של פייסבוק כבר היה מובטח. וכמו שכולנו יודעות הפונקציות שלה התרחבו והיום הרשת כוללת; דפים וקבוצות, סטטוסים, משחקים, אירועים ועוד. כיום, פייסבוק מתחזקת ונותנת שירותים עבור שני מיליארד משתמשים. בקיצור, נכון שההחברות מתאימות ומדייקות את עצמן ולא כולן מתנהלות באותה הדרך. כל שלב כאן ניתן להוסיף לו תתי שלבים רבים אבל עכשיו תוכלו לדמיין מאיפה כולן התחילו 🙂